0
 0,00
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Waarom video’s op social media zo goed werken

HomeVideoproductieWaarom video’s op social media zo goed werken
Waarom video’s op social media zo goed werken

Op social media kun je tegenwoordig niet meer om video’s heen. Niet zo vreemd: een beeld zegt namelijk meer dan 1000 woorden en dat is bij het gebruik van videomarketing helemaal van toepassing. Pinterest, Facebook, TikTok en Instagram vullen zich iedere dag weer met ontelbaar veel video’s. Veel bedrijven maar hier dan ook maar al te graag gebruik van omdat dit het bedrijf veel kan opleveren. Wij vertellen je graag meer over waarom video’s op social media zo goed werken!

Je bedrijf laten zien op social media

Wanneer je gebruik maakt van videomarketing op social media gaat het allemaal om de boodschap van de content. Het is goed om het persoonlijk te houden zodat klanten geïnteresseerd worden in jouw verhaal. Op deze manier zet je online extra kracht bij. Op social media is het een echte must om beelden te gebruiken. Content die visueel is krijgt veel meer views en respons dan gewoon een lapje tekst. Maar wat is het juist wat scoort wanneer je jouw bedrijf op social media wilt laten zien?

Het is ontzettend belangrijk om gebruik te maken van afbeeldingen en video’s op social media die bij jouw doelgroep en bedrijf passen en tegelijkertijd uniek zijn. Je wilt immers niet dat de concurrent met dezelfde post als jou concurreert omdat jullie beiden gebruik maken van gratis stockfoto’s. Daarnaast weet je zeker dat wanneer je jouw eigen video’s en afbeeldingen gebruikt er geen copyright van een ander op rust. Wanneer je video’s en foto’s van een ander gebruikt waar copyright op rust kun je namelijk hoge boetes riskeren. Daar zit helemaal niemand op te wachten!

Video’s op social media

Wanneer je gebruik maakt van social media content is goed belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Daarnaast wil je het graag goed aanpakken om het een extra professionele uitstraling te geven. Wij maken regelmatig professionele video’s van onszelf, onze werkomgeving en onze klanten. Het geeft namelijk aan waar we voor staan en wat we voor onze klanten kunnen betekenen.

Betrokkenheid vergroten met videomarketing

Waarschijnlijk gebruik je al foto’s op social media om jouw bedrijf, diensten, merken of producten te promoten. Maar wist je visuele content veel in de vorm van video veel sneller wordt opgenomen door de kijker dan een stuk tekst?

De video’s die door ons laat maken kun je natuurlijk op veel meer plekken gebruiken dan alleen social media. Zo kun je de video’s ook plaatsen op de website. Google is gek op video’s en op deze manier zal je zeer waarschijnlijk ook een hogere ranking in google krijgen door de video die op je website staat.

De toegevoegde waarde van videomarketing:

Om je een duidelijk beeld te geven van de toegevoegde waarde van video’s op social media, hebben we de belangrijkste voordelen voor je geselecteerd:

  1. Door gebruik te maken van videomarketing roep je emoties op bij de doelgroep die jij wilt bereiken.
  2. Doordat video ontzettend veelzijdig is, kan het op veel verschillende manieren worden ingezet.
  3. Het verbetert de online zichtbaarheid van jouw bedrijf.
  4. Op social media zijn de video’s deelbaar en hierdoor kun je een sneeuwbal effect creëren.

Wanneer je een video voor social media wilt inzetten is het goed om te onthouden dat deze niet te lang moet zijn. Visuele content kan namelijk wel sneller aandacht krijgen, maar wanneer het te lang duurt verliest de kijker de aandacht ook weer. Daarnaast is het goed om ondertiteling te gebruiken, er zijn namelijk veel mensen die social media via de telefoon bekijken en het geluid uit hebben staan. Zorg dat de video past bij de huisstijl van jouw bedrijf. Het moet niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook herkenbaar en blijven hangen in het hoofd van de kijker. Creëer daarom beelden die echt bij het bedrijf aansluiten.  En als laatst tip willen we je meegeven om het er niet te dik boven op te leggen dat je iets promoot, wordt dit te veel gedaan dan is het niet meer aantrekkelijk voor de kijker.

Tot slot over waarom video’s op social media zo goed werken

We hopen je een goed beeld te hebben gegeven waarom video’s op social media zo goed werken. Heb je vragen of wil je met ons aan de slag? Wij zijn er klaar voor en kunnen niet wachten om de mooiste beelden samen met jou te creëren! Neem daarom snel contact met ons.

Volgende
Social media inspiratie nodig? Check dit!
Laat je verder inspireren...

Leave us a comment