0
 0,00
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Waarom video helpt voor jouw bedrijf

HomeVideomarketingWaarom video helpt voor jouw bedrijf
Waarom video helpt voor jouw bedrijf

Wil je weten waarom video helpt voor jouw bedrijf? Video gaat een steeds belangrijkere rol spelen op social media. De sociale kanalen veranderen voortdurend en we grijpen steeds nieuwe mogelijkheden aan om de doelgroep effectief te bereiken. We gingen van geschreven posts naar posts met een afbeelding, om vervolgens van afbeeldingen naar infographics over te stappen en uiteindelijk de video aan te spreken. In deze tijd is video onmisbaar voor bedrijven die kiezen voor échte impact. Waarom helpt video jouw bedrijf? Daar vertellen wij je graag meer over. Wij geven je 10 redenen om met video aan de slag te gaan en zo jouw bedrijf te laten groeien.

1. Met video trek je de aandacht

Bewegende beelden zijn aantrekkelijk. Mensen die snel door de tijdlijn scrollen, staan altijd even stil bij bewegende beelden om te zien wat het precies is. Het is de nieuwsgierigheid die in iedereen aanwezig is, in meer of mindere mate. Met een goede, pakkende video weet je de aandacht te trekken én vast te houden. Het is wel belangrijk dat je de interesse van de kijkers binnen een paar seconden vastlegt. Video’s moeten lang genoeg zijn om de boodschap duidelijk over te brengen, maar kort genoeg om de kijker nieuwsgierig te maken naar meer.

2. Een goede focus op SEO

Je legt natuurlijk een voortdurende focus op SEO, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Voor videomateriaal is dit niet anders. Je kunt goede aandacht aan je SEO besteden door middel van het publiceren van video’s. Sociale kanalen worden steeds vaker gebruikt als zoekmachines op zich, waardoor het zeker aan te raden is om ook hier eens aandacht aan te besteden. Komt jouw video in de lijst trending topics te staan, dan weet je dat je een groot publiek gaat bereiken. Je SEO-scores zullen zeker verbeteren als jij video op de juiste manier inzet voor je bedrijf.

3. Video stimuleert conversies

Het is altijd belangrijk om een doel voor je video’s te hebben. Dit omvat in de meeste gevallen een actie van de kijker, zoals het doen van een aankoop, het delen van de video of een bezoek brengen aan de zakelijke website. Als kijkers jouw video helemaal bekijken, dan heb je de interesse gewekt. Vervolgens laat je weten welke actie er ondernomen kan worden. Dit is hét doel van je video. Het is van vitaal belang om een call to action aan de video toe te voegen, zodat je met jouw video’s de conversies kunt stimuleren.

4. Je zet jezelf neer als professional

Een video focust zich op één onderwerp. Wil je meerdere onderwerpen uitlichten? Maak dan ook meerdere video’s. Je hebt te maken met een relatief korte aandachtspanne en juist daarom is het belangrijk om per video maar één onderwerp te bespreken. Hier komt een belangrijk voordeel bij kijken. Je hebt namelijk per video een kans om jezelf neer te zetten als dé expert binnen jouw vakgebied.

5. Snel inspelen op trends

Binnen iedere branche ontstaan trends. Hierbij kan het natuurlijk om de meest uiteenlopende trends en nieuwtjes gaan. De video is een ideale manier om snel en effectief op deze trends of nieuwtjes uit de branche in te spelen. Maak gebruik van realtime technieken, voeg populaire hashtags toe en vergeet ook niet om een reeks van demografische gegevens op te nemen. Het koppelen van je video aan de laatste trends is essentieel voor het optimaliseren van je conversie.

6. Eigen nieuws snel bekend maken

Social media kanalen zijn perfect om aan te spreken voor het delen van nieuws van je eigen bedrijf. Je kunt tal van aankondigingen doen, van het promoten van evenementen tot het lanceren van nieuwe producten of diensten. Nergens verspreidt nieuws zich zo snel als op social media. Met een video maak je het sterker, beter, opvallender en effectiever. Daar kun je alleen maar van profiteren.

7. Het optimaliseert je merkherkenning

Merkherkenning is belangrijk. Denk eens aan een grote gele ‘M’. Welke naam komt er in je op? Precies, merkherkenning! Dat heb jij ook nodig. Hoe beter mensen jou kennen, hoe eerder zij naar jou toe zullen komen als zij behoefte hebben aan iets dat jij kunt bieden. Logo’s spelen een cruciale rol als verbindingspunt tussen een bedrijf en de doelgroep. Laat je logo een rol spelen in elke video en je zorgt automatisch voor merkherkenning.

8. Meer impact op de doelgroep

Niets heeft zo veel impact op de doelgroep dan een video. Waarom? Omdat mensen gewoon visueel ingesteld zijn. Onze hersenen kunnen informatie veel beter onthouden wanneer we de informatie zien dan wanneer we de informatie horen of lezen. Als een foto meer dan 1.000 woorden kan zeggen, stel je dan maar eens voor hoeveel een video waard is.

9. Je geeft je bedrijf een gezicht

In deze tijd willen mensen geen zaken meer doen met een bedrijf. Nee, ze willen zaken doen met een partij waarbij zij zich vertrouwd voelen. Het draait om het ‘persoonlijke gevoel’. Daarom is het belangrijk om je bedrijf een gezicht en een karakter te geven, een echte persoonlijkheid. Dit doe je het best met een video. Je hebt de mogelijkheid om mensen mee te nemen door het bedrijf, kennis te laten maken met processen én met medewerkers. Het is dé manier om je doelgroep dichterbij te halen en je bedrijf een stuk persoonlijker te maken.

10. Je verhoogt makkelijk de betrokkenheid

Het is belangrijk om de voortgang van je video te volgen om erachter te komen wat werkt en, nog belangrijker, wat niet. Of je geposte video’s nu betaalde campagnes of organische berichten zijn, hun voortgang zou toekomstige inspanningen op het gebied van videomarketing moeten helpen. De meeste sociale kanalen hebben ingebouwde analytische functies. Analyseer en optimaliseer je video’s. Het is dé manier om uiteindelijk de betrokkenheid te vergroten.

Wij zorgen voor dé meest effectieve video’s

Wil jij op social media aan de slag met video, zodat je ook kunt profiteren van de vele voordelen voor je bedrijf, maar vind je het lastig om je er zelf op te focussen? Wij helpen je graag! Wij maken diverse soorten videocontent, van de hoogste kwaliteit, voor een optimaal effect op social media. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.

Vorige
Social media inspiratie nodig? Check dit!
Volgende
Videomarketing inzetten? Doen!
Laat je verder inspireren...

Leave us a comment