0
 0,00
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Videomarketing inzetten? Doen!

HomeVideomarketingVideomarketing inzetten? Doen!
Videomarketing inzetten? Doen!

Videomarketing is een vorm van marketing die tegenwoordig door veel bedrijven wordt ingezet. Veel bedrijven zijn benieuwd wat deze vorm van marketing voor het bedrijf kan betekenen. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de reden is dat bedrijven juist de keuze voor videomarketing maken en of het jouw bedrijf kan helpen doelen te bereiken. In dit artikel vertellen we je graag meer over videomarketing en zodat jij erachter kan komen of jouw bedrijf ook de vruchten kan plukken van videomarketing!

Wat is videomarketing precies?

Videomarketing is marketing in de vorm van video. Je kan er verschillende doelen voor hebben, maar vaak gaat het er om dat een dienst, merk of product gepromoot wordt zodat het bekend raakt onder de doelgroep.

Videomarketing toepassen

Wanneer je gebruik wilt maken van videomarketing is dit op verschillende manieren toe te passen. Je kan hierbij denken aan een productvideo, vlog, reviewvideo’ of bijvoorbeeld om een kijkje achter de schermen te geven. Uiteraard is het erg belangrijk dat jij eerst het doel van de video voor jezelf weet vast te leggen voor je aan de slag gaat met videomarketing.

Bedrijfsfilm maken

Om het imago van jouw bedrijf beter te delen is een bedrijfsfilm een video die goed geschikt is. In deze video’s laten bedrijven vaak zien wat de manier van werken van het bedrijf is, zodat je een kijkje achter de schermen kunt nemen als kijker. Op deze manier krijgen de kijkers het juiste beeld van jouw bedrijf. Je kan dit gebruiken voor business to consumer, maar ook voor business to business.

Entertainment video’s

Nog een vorm van videomarketing is het gebruik maken van entertainment video’s. Entertainment video’s zijn video’s die het doel hebben om klanten en volgers op social media mee te vermaken. Het Dit kan bijvoorbeeld gaan om een grappige video, een informatieve of vermakende video. Er zijn veel manieren waarop er kan worden geëntertaind, het ligt er dus net aan wat jij voor ogen hebt, maar we denken graag met je mee! Bij deze vorm van videomarketing is het belangrijk om helder te hebben wie jouw doelgroep is en wat deze doelgroep aantrekt.

Review video’s

Mond-tot-mondreclame is de beste reclame die je kunt hebben als bedrijf. Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in een product of dienst willen ze graag weten wat de ervaring van andere mensen is. Ze gaan dus op zoek naar een recensie. Dit wordt gedaan omdat ze een duidelijk beeld geven. Wanneer je een reviewvideo laat maken wordt dit ook als review gezien en is het een vorm van mond-tot-mondreclame. Zo kun je op een positieve manier jouw diensten of producten uitlichten en krijgen potentiële klanten een goede indruk.

Het maken van een vlog

In een vlog kan je goed beelden geven over hoe een dag in het bedrijf er precies uitziet. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuwe medewerkers of juist de naamsbekendheid van het bedrijf wilt vergroten is een vlog een goede optie. Er wordt namelijk in veel gevallen gefilmd op een manier waardoor het lijkt dat wat de kijker kijkt, ook echt door zijn of haar plaatsvindt. Je kan bijvoorbeeld een beeld geven hoe een dag van een rijlesinstructeur er uit ziet. Het geeft andere mensen een beeld van jouw situatie.

Presentaties

Ook kan een video van een presentatie worden gebruikt als vorm van videomarketing. Dit is een hele goede oplossing om mensen toch de presentatie te laten zien waar ze niet bij hebben kunnen zijn. Je neemt ze op deze manier mee in wat jij hebt gepresenteerd. Zo blijven geïnteresseerden op de hoogte van wat ze moeten weten.

Videomarketing in combinatie met social media

Wist je dat er op een video veel meer gereageerd wordt dan op een stuk tekst of foto? Het delen van een video komt ook veel vaker voor. Videomarketing wordt daarom steeds groter op social media en zo kun jij er een stuk meer potentiële klanten mee trekken. Meer dan een kwart van de kijkers zoekt na het bekijken van de video meer informatie op. Het gevolg hiervan is dat ruim 15% hiervan het product ook daadwerkelijk koopt.

Videomarketing gebruiken voor jouw bedrijf!

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van videomarketing voor jouw bedrijf? Vraag je dan af wat voor een soort video het beste past en aansluit bij de doelgroep. Dit is een lastig punt om uit te zoeken, wij helpen je hier dan ook graag bij. Op deze manier onderzoeken we wat de beste manier voor jou is om videomarketing toe te passen voor jouw bedrijf. Heb je vragen over videomarketing of wat juist wij voor jou kunnen betekenen bij het toepassen van videomarketing? Neem dan snel contact met ons, dan heb jij straks een fantastische video om jouw bedrijf of product mee te promoten!

Vorige
Waarom video helpt voor jouw bedrijf
Laat je verder inspireren...

Leave us a comment